Auriculoterapi (øre-akupunktur)

Øre-Akupunktur er accepteret som alternativ behandling af WHO, og er bredt anerkendt som komplementær behandling til øvrige vestlige medicinske behandlingsmetoder, f.eks. til smerte- og allergibehandling. Øre-akupunktur er særdeles effektivt til behandling af:

– Smerter, både akutte og kroniske

– Allergier og luftvejslidelser som f.eks. astma

– Afhængighed af rygning eller alkohol

– Hovedpiner og migræne

– Irritabel tyktarm

– Eksamensangst

– Uro

Ved første behandling bruger vi lidt ekstra tid på at afklare, hvilke områder du ønsker behandlet. Jeg bruger også tid på at optage journal og vi taler om hvorvidt en enkelt behandling er nok eller om der skal et forløb til for at opnå det bedst mulige resultat.

Auriculoterapien, som jeg arbejder med, er en vestlig akupunktur-teknik, der er udviklet af Dr. Paul Nogier. Teknikken bygger på et evidensbaseret naturvidenskabeligt grundlag. Menneskets komplekse nervesystem har forbindelse til øret, og når der opstår en ubalance i enten krop eller sind, vil denne ubalance skabe en refleks til det tilsvarende område i øret. Herved vil der opstå et behandlingskrævende punkt, som kan behandles enten med frekvenser, lysbehandling eller isætning af en nål i punktet. Dette kaldes auriculoterapi.

Auriculoterapi er en refleksmetode baseret på ændringer i pulsen, når hud og øre bliver stimuleret. Dette pulsslag kaldes et vaskulært autonomt signal (VAS-Pulsen). VAS-pulsen involverer det autonome nervesystem (sympatiske og parasympatiske nervesystem) Ud fra dette fortæller kroppen selv hvor det er hensigtsmæssigt at behandle.

Ved akupunkturbehandling vil du få permanente nåle i øret, som – modsat de traditionelle kinesiske akupunkturnåle – er meget små og bliver siddende i øret i op til 14 dage eller indtil de selv falder ud. Hvis du ikke er tryg ved at have nåle i øret, så kan du blive behandlet med lys og frekvenser, hvilket stadig giver en dybtgående behandling.

Behandlingerne foregår fortrinsvis i øret mens du er rygliggende. Ved meget specifikke problemstillinger kan behandlingen også ske direkte på kroppen – ikke med nåle, men med lys og frekvenser. Jeg anvender en Premio 20DT punktsøger til at identificere de punkter i øret som skal behandles og en Premio 40 til behandling med frekvenser og lys.

Auriculoterapien er en selvstændig behandlingsform og kan derudover anvendes som et supplement til både Kranio-Sakral Terapi, Tui Na Massage og Coaching.