Auriculoterapi (øre-akupunktur)

Øre-Akupunktur er accepteret som alternativ behandling af WHO, og er bredt anerkendt som komplementær behandling til øvrige vestlige medicinske behandlingsmetoder, f.eks. til smerte- og allergibehandling.

Kroppens organer, kirtler, skelet mm. har reflekspunkter i øret som kan behandles med øre-akupunktur – Både med TCM nåle, som man også bruger på kroppen i kinesisk akupunktur og med ASP nåle, som kan sidde i øret i op til 14 dage. Behandlingen med TCM nåle kan evt. suppleres med ørefrø, der holder i op til 10 dage.

Øre-akupunktur er særdeles effektivt til behandling af:

– Smerter, både akutte og kroniske

– Luftvejslidelser som f.eks. astma

– Afhængighed af rygning eller alkohol

– Hovedpiner og migræne

– Irritabel tyktarm

– Eksamensangst

– Uro

Ved første behandling bruger vi lidt ekstra tid på at afklare, hvilke områder du ønsker behandlet. Jeg bruger også tid på at optage journal og vi taler om hvorvidt en enkelt behandling er nok eller om der skal et forløb til for at opnå det bedst mulige resultat.

Auriculoterapien, som jeg arbejder med, er en vestlig akupunktur-teknik, der er udviklet af Dr. Paul Nogier. Teknikken bygger på et evidensbaseret naturvidenskabeligt grundlag. Jeg anvender en Premio 20DT punktsøger til at identificere de punkter i øret som skal behandles.

Auriculoterapien er en selvstændig behandlingsform og kan derudover anvendes som et supplement til både Kranio-Sakral Terapi, Tui Na Massage og Coaching.