Akupunktur (Auriculoterapi)

Akupunktur er accepteret som alternativ behandling af WHO, og er bredt anerkendt som komplementær behandling til øvrige vestlige medicinske behandlingsmetoder..

Øret er et mikrosystem, hvorigennem man kan behandle lidelser i hele kroppen. Når man behandler med Auriculoterapi (Øreakupunktur), så arbejder man via kroppens nervereflekszoner, der har forbindelse til hjernen og centralnervesystemet.

Auriculoterapi er særdeles velegnet til behandling af:

Led- og muskelmerter, både akutte og kroniske
Kæbespændinger 
Migræne og hovedpine
Allergier og luftvejslidelser som f.eks. fødevareallergi og astma

Et behandlingsforløb starter med en posturologisk undersøgelse af din kropsholdning og spændingsmønster og en samtale omkring de problemer du oplever. Ved akupunktur behandling vil du få sat små ASP nåle i øret, som – modsat de traditionelle lange akupunkturnåle – bliver siddende i øret i ca. 1 uge eller indtil de selv falder ud. Selvom du får sat ASP nåle i ørerne, så får du stadig tid og ro under behandlingen til at ligge med nålene og slappe af.

Hvis du er sensitiv eller blot ikke er tryg ved at have nåle i øret, så kan du blive behandlet med forskellige former for frekvenser, f.eks. lys eller farver, hvilket er mere nænsomt og stadig giver en meget dybtgående behandling. Behandlingen kan evt. suppleres med påsætning af ørefrø eller magneter, som er små kugler som du selv kan trykke på og dermed behandle punktet eller punkterne i øret.

Behandlingerne foregår typisk mens du er rygliggende. Jeg anvender pulsmåling (VAS) og en Premio 20DT punktsøger til at identificere de punkter i øret som skal behandles - eventuelt en Premio 40 til behandling med frekvenser, lys og farver.

Auriculoterapien, som jeg arbejder med, er en vestlig akupunktur-teknik, der er udviklet af Dr. Paul Nogier og bygger på et evidensbaseret naturvidenskabeligt grundlag. Menneskets komplekse nervesystem har forbindelse til øret, og når der opstår en ubalance i enten krop eller sind, vil denne ubalance skabe en refleks til det tilsvarende område i øret. Herved vil der opstå et behandlingskrævende område, som kan behandles enten med meget lave elektriske frekvenser, farve- og lysbehandling eller isætning af en nål i specifikke punkt.

Hvis du er blevet nysgerrig og gerne vil vide mere om dine behandlingsmuligheder, er du velkommen til at kontakte mig.

De fleste forsikringsselskaber giver tilskud til akupunkturbehandlinger. Du har også mulighed for at få tilskud til dine behandlinger via Sygeforsikringen 'danmark' (kun behandling med nåle). Husk at indtaste dit cpr.nr. når du booker, hvis jeg skal indberette for dig.

Jeg er RAB-registreret Akupunktør hos Dansk Behandlerforbund og forsikret hos Tryg Forsikring.

Du kan bruge CityFys´s klinikordning hos mig (giver ikke tilskud via Sygeforsikringen 'danmark').